Margate Bethany Mae
Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

susu_4.jpg
Kuva: Taava Nevapuro

Susu (eli Suitsa eli Suikero eli Sui eli Susuli)

punainen narttu
synt: 30.4.2003
Silmät: ok (28.5.2005), Optigen: prcd-PRA carrier
Lonkat: D, indeksi 78
Näyttelyt: 2 x SERT
Kokeet: SPA1, SPME AVO0 72 pistettä, luonnetesti -12 pistettä
kasvattaja: Marjut Kakko, Kennel Margate, Huhmari
Motto: Kaikki lankeaa minulle, kuin Manulle illallinen...

Susu on meidän aina niin iloinen tyttö, jolla on aina hauskaa. Susu on tähän mennessä kehittynyt hyvin ja sen luonne on iloinen ja hauska. Joskus sille kasvaa pienet "pirunsarvet" päähän. Se on nimittäin tuhonnut tavaroitamme ihan kiitettävsti: kaksi puhelinta, neljät silmälasit, pariin otteeseen se on repinyt meidän patjat ym pientä kivaa. Onneksi se on aikuistuttuaan lakannyt puuhastelmasta omiaan. Sen lisäksi se haukkuu liikaa. Mutta ei se tee mitään: Susu on myös hauska koira ja sen takia se saa kaiken anteeksi. Susu todellakin saa nauramaan ja kun se haluaa osoittaa hellyyttään, niin sen kyllä huomaa. Se on oikea cockeri, jolla on oma tahto ja omat puuhansa. Susu on hyvin pehmeä luonteeltaan, joten se muistaa ikävät asiat hyvin kauan. Siksi se on hiukan haasteellinen koira omistaa, mutta kun arjen rutiinit pysyvät, niin sekin voi hyvin. Se on suloinen luonne, joka rakastaa ihmisiä ja esiintymistä.

Susu on hyvin aktiivinen ja sillä on luontainen vietti lintuihin ja niiden etsimiseen. Minusta on erittäin kiva nähdä niin hyväviettinen näyttelylinjainen cockeri. Saa nähdä, miten se kehityy sillä alueella. Tällä hetkellä työstämme sen noutoa ja nykyään se jo kantaa miellään esineitä luokseni ja linnutkin tulevat yleensä oikeaan osoitteeseen. Se ei ole ole ollut mikään luontainen noutaja, joten olen äärettömän onnellinen siitä, että olemme saaneet noudon toimimaan. En usko, että siitä koskaan tulee "pomminvarmaan" noutajaa. Olen saanut supistettua sen hakua, joka oli liian laaja. Se istuu käsimerkistä, vihellyksestä ja laukauksesta. Nyt harjoittelemme sitä riistan kanssa. Sille on ammuttu lintuja ja se onkin oivallinen riistan löytäjä. Nouto ei ole sen parhaita puolia, mutta sekin varmaan saadaan sille kuntoon, kun sillä kokemus lämpimästä riistasta kasvaa. Sen kanssa on TOKOiltu, mutta ei kisattu.

Surullista Susun kanssa on se, että kun se nyt lähestyy neljää vuotta, niin se on alkanut oireilemaan lonkkiaan. Vielä puolitoista vuotta sitten uskoin, että D-lonkkainen cockeri ei voi kärsiä lonkistaan. Mutta Susu on osoittanut minun olleen väärässä. Se on alkanut puremaan itseään lonkista ja samoin sen unensyvyys on syventynyt eli sen ollessa ilman lääkettä sen uni muistuttaa tajuttomuutta ja herättyään se on aivan kuin sekaisin. Samoin sen kynnys sietää muita koiriamme on huomattavan alhaalla ilman kipulääkettä. Susulta jouduttiin poistamaan lonkan päältä itse puremalla aiheuttamiaan kasvaimia. Sitten se kuvattiin uudestaan ja kuva oli murheellinen: pitkälle edennyt nivelrikko ja luupiikkejä. Itku tuli, kun kuvaa katseli. Ja pahamieli, kun äitini vanhana koiraihmisenä sanoi, että se ei sitten ole pitkäikäinen. "Äidin" pieni ihana laulava lintukoira, joka on supermallin ja Hessu Hopon risteytys. Mitä me tehdään ilman sitä? No, olemme päättäneet, että se hoidetaan mahdollisimman hyvin lääkkeillä, ruokavaliolla, nivelille tarkoitetuilla luontaistuotteilla, liikunnalla ja olemme myös valmiita hierotuttamaan sitä ja kokeilemaan akupunktiota. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että sen harrastusura on loppu. Ei se mitään, kunhan sillä vaan kaikki on hyvin.

Susulla on yksi kunniapalkinto pentuluokasta. Viisi ERIä junioriluokasta, viisi ERIä nuortenluokasta ja käyttöluokasta sillä on kaksi ERIä. Sillä on myös kolme paras narttusijoitustakin: 2x2. ja 4. Se on saanut kaksi SERTiä. oinen on Harri Lehkoselta 7.8.04 ja toinen on 15.4.2006 John S. Rowlesilta (AUS) ja kolme VARA-SERTiä.

Hyväksytty taipumuskoe 21.8.04 tuomari Ritva Vilkman

Lisäksi Susu on kahdesti käynyt metsästyskokeessa tuloksella AVO0 71 pistettä ja AVO-. Pisteet olivat riittäneet tulokseen, mutta noudon olessa 0, jäi tuloskin nollaksi. Toisella kertaa koe keskeytettiin tottelemattomuudesta noudon yhteydessä.

Susu on myös luonnetestattu, lue lisää sen tulossivulta.

Lue Susun arvosteluja

Susu-video

Lisää Susun kuvia:

Sire
N (u)CH S (u)CH
Caperhill Missing Link
Red
hips B
Sire
Canigou Strike a Light
Hips C
Sire
GB SH CH
Canigou Patent Applied For
Dam
Cornbow Virginia by Canigou
Dam
Lochdene Mona Lisa
Hips A
Sire
Lochdene Speedester
Dam
Lochdene Orange Mousse
Dam
FIN CH
Canyonn Carrie on at Margate
Red
Hips B
Sire
GB SH CH
Canyonn Carbon Copy
Sire
GB SH CH
Helenwood Avalaf
Dam
Canyonn Cassandra
Dam
Canyonn Chrystal
Sire
GB SH CH
Canigou Patent Applied For
Dam
Canyonn Cecelia

.

Enter supporting content here