Perustottelevaisuustesti metsästyskoiralle
Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

Perustuu P.R.A Moxonin kirjaan Gundogs: Training and Field trials. Suomennettu ja selkeäkielistetty.

Tämä testi testaa metsästyskoiran perustottelevaisuutta. Kun koira suorittaa tämän testin hyvin, voidaan siirtyä vaativampiin harjoituksiin ja riistan kanssa toimiseen.

Testissä on viisi (5) kohtaa:

1. Seurauta koiraa vierellä n 80-100 metriä. Istuta se ja jatka matkaa n. 40-50 m. Kutsu koira luokse ja koita pysäyttää se puolimatkassa istumaan.

2. Kierrä ympyrää koiran ympärillä. Koiran tulisi pysyä paikallaan liikkumatta senttiäkään. Jos tämä onnistuu, kutsu koira luokse.

3. Seurauta koiraa ja heitä yhtäkkiä dami pienen matkan päähän ja ammu starttipistoolilla. Koiran tulisi istua ja odottaa rauhassa paikallaan. Mikäli se tekee niin, anna sen noutaa dami.

4. Laita koira istumaan, kävele poispäin ja heitä dami piiloon (esim puskan taakse). Pysy koiran näkösällä ja anna sen nähdä heitto. Palaa koiran luokse ja anna sen noutaa dami hetken päästä (20-30 s).

5. Koira istuu paikallaan, kun poistut näkyvistä. Heitä dami maahan ollessasi poissa näkyvistä. Palaa koiran luokse ja lähetä koira hetken päästä noutoon. Yritä pysäyttää koira sen ollessa matkalla noutoon ja lähetä se sitten uudestaan matkaan. Noutomatkan tulee olla riittävä (30 m ainakin).

Kun nämä kaikki onnistuvat, niin onneksi olkoon! Koirasi on tottelee hyvin ja on valmis tulevaan. Metsästyskoiran on syytä olla tottelevainen. Sitä ei voi liikaa korostaa!

Enter supporting content here