Uutisia 2007

Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

nananauttii.jpg
Nana nauttii keväästä

Mitä tapahtuu meidän pienessä kennelissä? Kuulumiset sun muut alla:

Päivitetty 28.10.2007

Lue myös Ullan Blogia

Lue aikaisempien vuosien kuulumisia:

28.10.2007 Tarkulle ja Ninalle ei Elimäeltä AVO3 ja 80 pistettä.

Kaksi pentua ovat lähteneet uusiin koteihinsa.

21.10.2007 L. Bambille luonnetestistä 127 pistettä. Kiitos Katja!

Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Yhteensä: 127 pistettä

7.10.2007 Danille (L. Connor) AVO1 47 pistettä MEJÄ-kokeesta Äetsässä. Kiitos Mari!

23.9.2007 Tarkulle metsästyskokeessa Kärkölässä AVO3 81 pistettä.

9.9.2007 Tarkulle (Meryl Sweet Kelly) AVO2 94 pistettä.

31.8.2007 Danilla (L.Connor) on A-lonkat!

20.8.2007 Bellalle ja Danille SPA1 taipumuskokeista ja Bambille SPA0. Bella sai myös Hyvinkään kennelkerhon lahjoittaman kiertopalkinnon kokeen parhaalle koiralle.

18.8.2007 Nikkille 127 pistettä luonnetestistä Helsingissä. Tuomarit Marja Malmisalo ja Mika Heikkinen:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ laukaisuvarma

11-12.8 Tarkulle täydet kolme pistettä vesityöstä Virolahdella ja Nikkille hylätty. Tuomarina oli Raimo Martikainen. Bellalle T ja Danille (L. Connor) H Riihimäen ryhmänäyttelystä tuomari Tarja Hovila. Tässä Danin arvostelu:

Erittäin hyväntyyppinen uros, jolla on hyvät mittasuhteet. Hyvänmallinen pää, jossa sopiva pituus & vahvuus. Etuasentoiset lavat & pysty olkavarsi. Ahdas edestä. Hyvä kaula. Ikäisekseen riittävä runko. Hyvä luusto & käpälät & jyrkkä lantio. Voimakkaasti kulmautunut takaa. Oikeanlaatuinen turkki. Saisi liikkua tehokkaammalla & vapaammalla askeleella. Miellyttävä luonne mutta tarvitsee kehätottumusta.

7.8.2007 Tänään Anni on todettu kantavaksi. Ihanaa, meille syntyy pentuja!

4.8.2007 Tarkulle 2 pistettä vesityöstä. Lisää blogissa.

29.7.2007 Bella eli L. Cailin otti tänään Vihdin MEJÄ-kokeissa AVO2 tuloksen. Hieno suoritus niin nuorelta koiralta. Kiitos Kirsi!

2.7.2007 Anni on vihdoin astutettu, jäämme odottamaan pentuja.

Bellan lonkkalausunto on saapunut: A! Mahtavaa.

20.6.2007 Annilla on jälleen tutkittu silmät, ja hyviksi ja terveiksi on havaittu. Kaikki alkaa olla valmista sulhasen vierailuun. Uros on nähtävänä meillä ensi viikolla, mikäli joku haluaa sen nähdä.

16.6.2007 No niin... Tämähän on tyypillistä... Anni on tänään aloittanut juoksunsa ja vain kaksi viikkoa ennen kuin sen kasvattaja tulee ensivisiitille Suomen Kiiminkiin kouluttamaan koiria. Taitaa Annilta jäädä väliin tällä kertaa. Mikä harmittaa minua todella paljon.

Mutta toisaalta kauan odotettu juoksu on vihdoin alkanut! Ja se tullaan astuttamaan nyt. Onneksi ei mene koko metsästyskausi pilalle kuitenkaan.

14.6.2007 No niin, ehdin kommentoida sunnuntain treffejä. Eli kolme Nanan ja Sulon pennuista oli meillä. Aamupäivästä tehtiin taippariharjoituksia ja iltapäivästä vedettiin verijälkeä metsään.

Kokonaisuudessaan koirat olivat erittäin sosiaalisia, vauhdikkaita ja rohkeita koiria. Tulivat toimeen keskenään ja muiden meidän koirien kanssa hyvin. Mitä nyt pojat yrittivät höykyttää sisartaan. Joka tapauksessa olen erittäin tyytyväinen nuorten luonteisiin ja toimivuuteen. Ovat varmasti mukavia harrastuskoiria, joksi ne on otettukin.

Bellan kanssa olemme olleet enemmänkin tekemisissä. Se on todellinen vauhtibeibe. Todella tyytyväinen olen sen uima- ja noutotaipuksiin. Samoin se on hyvin tarkka jäljestäjä niin laahausjäljellä, kuin verijäljellä.

Dani jäljestää myös tarkasti ja myös riistan suuhunottaminen tuntui olevan sen vahva puoli. Lisäksi sen ulkomuoto miellyttää minua hyvinkin paljon.

Kalle yltää vauhdissa lähes käyttölinjaisen tasolle ja on erittäin vauhdikas hakija jä jäljestäjä. Laahausjäljelläkin se perässä piti juosta. On rakenteeltaan hyvän käyttökoiran oloinen.

Se, mikä minua miellyttää, on se, että jokainen koira tuntuu menneen oikeaan kotiin. Mahtavaa!

Kelttitreffit

kalleseisoo.jpg
"Kalle" Ladyplit's Cailean

daniseisoo.jpg
"Dani" Ladysplit's Connor

10.6.2007 Keltti-pentueen treffit olivat tänään. Olivat valtavan onnistuneet. Päivittelen sivuja enemmän, kun tulemme mökiltä myöhemmin viikolla.

7.6.2007 Bella on nyt lonkkakuvattu ja kuvat näyttävät hyviltä. Odotamme tuloksen varmistumista, mutta eläinlääkärin arvion mukaan A tai B.

Bella on nyt myös kuulotutkittu ja on havaittu kuulevan kummallakin korvalla. Tulos on rauhoittava. Ainakin tämä koira kuulee kunnolla.

Keltit täyttivät eilen vuoden. Toivon monta onnellista vuotta vielä omistajille ja koirille!

bellanlonkat.jpg
Bellan lonkat

31.5.2007 Olen varannut Bellalle lonkkakuvaus ja kuulotutkimusajan ensi torstaiksi. Jännä nähdä millaiset tulokset tulevat. Vanhempien lonkkaindeksit ovat molemmilla yli 100 eli sieltä pitäisi tulla suhteellisen terveet lonkat. Kuulotutkimus jännittää enemmän, kun isänsä ei kuule kuin toisella korvallaan.

Vauvanhoito on ollut kokonaisvaltaista puuhaa. Koirat ovat saaneet paljon vähemmän aktivointia, kuin tavallisesti. Ja se kyllä näkyy niistä. Ilmassa on pientä protestointia. Koittavat ottaa sellaisia vapauksia, mitä niillä ei ole aikaisemmin ollut ja eivät muka enää osaa jotain tehtäviä, vaikka ennen ne on menneet kuin vettä vaan. Huoh! Eikun alusta vaan...

Susu on edelleen mökillä. Äitini oli tehnyt sille mökkifrisyyrin eli kaikki veks. Tuntuu kovasti viihtyvän Onni-kultsun pomona siellä. Kävimme moikkaamassa ja taisi minulla olla enemmän ikävä sitä kuin sillä minua.

10.5.2007 Kaikenlaista on tapahtunut sitten viime kirjoittelun. Suurin lienee, että meidän esikoinen on vihdoin syntynyt. Kun on 10 vuotta ollut yhdessä, niin nyt taisi sitten olla sopiva aika. Sunnuntai aamuyöstä syntyi pieni prinsessa klo 3.26 ollen 3330 g painava ja 47 cm pitkä. Tytöllä on tummaa tukkaa päässään ja näyttää vuorotellen minulta tai Juhalta. En ollut aikaisemmin ymmärtynyt, kuinka onnellinen sitä voi olla tuollaisesta pienestä nyytistä. Toivon mukaan saan hänestä harrastuskaverin. Isi jo on alkanut tekemään tytöstä aseharrastajaa ja metsästäjää: Neiti taisi olla 6 tuntia vanha, kun isi kertoi hänelle uudesta hienosta rinnakkaispiippuisesta 12/70 Monte Carlo haulikostaan. Jotenkin liikuttavaa.

Koirat ovat valtavan innostuneita "pikkusiskostaan". Anni kovasti osallistuu kaikkeen, mitä vauvan ympärillä tapahtuu. Vaipanvaihto on mahtavaa. Nukkuvaa vauvaa pitää käydä katsomassa moneen otteeseen. Syöttämisen aikana pitää istua vieressä ja kallistella päätään. Nana on tyylilleen uskollisena varoivaisen lempeän innostunut vauvasta ja seuraa kaikkea, mitä tapahtuu vauvan ympärillä. Susuhan ei ole tavannutkaan vauvaa, kun on mökillä.

Koirauutisiin: Annin FN-tulokset tulivat: Normal eli ei kanna tätä cockerin varhaiseen menehtymiseen johtavaa munuaissairautta. Mahtavaa!

27.4.2007 Taas ollaan kovasti treenattu pupulla koirien kanssa. Nanan kanssa ei oikein koskaan ole noudatettu riistaa kunnolla, koska se osoittautui liian hitaaksi haussa varsinaisessa metsästystilanteessa. Nyt sen ollessa mummuikäinen, tarjosin sille mahdollisuutta noutaa kania ja se osoittautui intohimoiseksi pupunnoutajaksi. Se on suorastaan liikuttavan innostunut kantamaan pupua.

Olen miettinyt, miten taisteluhalu voisi liittyä noutamiseen. Olen nimittäin huomannut, että taistelunhaluiset koirat on helppo motivoida riistan kantamiseen ja suuhunottamiseen. Ehkä se on se leikkiminen ja halu käyttää kehoaan, joka vie siinä noutotilanteessa. Koira, jolla ei ole halua käyttää suutaan millään tavalla, on vaikeampi motivoida. Tässä tietysti pitää varoa, että tilanteesta ei tule liian kuumaa ja koira opi pureskelemaan noudettavaa.

21.4.2007 Eilen vietiin Susu mökille äitini ja mummuni sulostukseksi. Täytyy tässä pikku hiljaa alkaa valmistelemaan tuota perheenlisäyksen saapumista ja jakaa laumaa hetkeksi. Susulle tulee mahtava kesä, kun saa vapaana juosta ja uida niin paljon kuin sielu sietää. Meillä tulee olemaan hiljaista ja rauhallista. Susu vastaa kuitenkin n 50% meidän huushollin actionista....

Annin juoksu ei sitten ala millään... Jospa se sitten on sellainen, että se juoksee vain kerran vuodessa? Tosin niinkin ikävään aikaan kuin elokuussa. Menee sorsastuksen aloitus pieleen ja kun se kerran astutetaan, niin menee kanalintujahtikin sen osalta pieleen... No ollaan päätetty, että se astutetaan ja sillä sipuli.

Bellan varalle olen suunnitellut kesäkuulle sekä lonkkakuvauksen, että Baer-kuulotestauksen. Sen isä kun on puoliksi kuuro ja täti kokonaan. Jännittävää nähdä millaisen tuloksen Bella saa sieltä. Lonkkien osalta en oikein osaa pelätä B:tä kummempaa. Bella on myös ilmoitettu taipumuskokeisiin, joten siinäkin riittää jännitettävää.

Bambi on myös ilmoitettu taipumuskokeisiin ja se tullaan myös luonnetestaamaan ensi kesänä. Nikkille pitäisi vielä löytää luonnetestipaikka syksylle.

Kaikenlaista jännää meillä tapahtuu siis!

4.4.2007 Olen trimmannut tänään Bellan. Näyttäisi loppujen lopuksi tulevan ihan siistin näköinen neito. Tosin äitinsä tapaan sirorakenteinen, mutta ei niin pieni kuitenkaan. On se valloittavan vilkas ja iloinen koira. Otimme kuvia siitä pihalla fasaaninsiiven kanssa ja se oli varsinaista varsahyppelyä. Tuli valtavan hyvä mieli siitä iloisuudesta. Bellalle on lisätty kuva-albumi, josta iloittelua voi katsoa.

Bellan albumi

1.4.2007 Terveisiä Remulta eli L. Conanilta Kirkkonummelta. Pirteä ja reipas poika, joka näköjään on perinyt äitinsä syömislahjat tai oikeammin lahjattomuuden.

Onnea Annin ja Tarkun veljelle Jokulle siirrosta erikoisvoittaja-luokkaan TOKO:ssa! Hieno mies! Saadaankohan meille rotuun kolmoisvalio tänä tai ensi vuonna.

Vatsa kasvaa kovaa vauhtia ja alkaa muodostamaan pientä ongelmaa koirien liikuttamisen suhteen. Onneksi omallakin tontilla voi juosta ja tehdä temppuja.

26.3.2007 Olemme olleet nettipimenossa viime torstaista lähtien. Tänään vihdoinkin yhteydet saatiin toimimaan. On jännittävää, miten ihmisestä tulee riippuvainen netistä.

Terveisiä Väinöltä (L. Bernard) Lahdesta. Väiski omistajineen odottaa kesää uimareissuineen kovasti. Toivottavasti se tulee pian!

Väinön sisko Bambi oli eilen näyttelyssä Tampereen KV:ssä saaden EH:n. Tällä kertaa Bambia ei niin kovasti pelottanutkaan kehässä. Toisaalta Katja esitti sen itse, niin se helpotti asiaa. Kotiuduttuamme vedimme kanilla jäljen sille ja se meni vauhdilla sen pääsyä päähän (ilmetty äitinsä tytär siinä asiassa). Tuli hyvää taippariharjoittelua, kun minulla sattui olemaan sula pupu käytettävissä.

Dani (L. Connor) on mennyt arkitottelevaisuuskurssille. Tsemppiä opintielle molemmille, Marille ja Danille!

Tänään sattui ihana päivä ja tein muutamia noutoharjoituksia koirien kanssa. Yritin ottaa kuvia samalla, mutta se on kyllä vaikeaa. Paras kuva on Sususta etusivulla, kun se noutaa hyvällä kokosuunotteella kania. Olen valtavan ylpeä siitä, koska olemme tehneet yhdessä erittäin paljon töitä asian kanssa ja olemme yhdessä oppineet noutamisesta yhtä ja toista. Ei noiden turbojen noutohommista tule niin suurta onnistumisen tunnetta, koska noutaminen on niihin niin koodattu sisään, että sitä ei tarvitse kuin hieman kutitella esiin. Sinänsä niiden kanssa työskentely taas on erittäin nautinnollista, koska se on helppoa.

17.3.2007 Terveisiä pikku-Kallelta eli L. Caileanilta. Hyvin kasvaa ja menestyy. Hajut ja luonnossa juokseminen kiinnostavat poikaa kovasti. Toivottavasti se lupaa hyvää metsästyskoiran uralle.

11.3.2007 Muutettu koirien indeksit. Mahtavasti L.Basililla "Oskulla" nousi indeksi 99. Muillakin Disney-pennuilla indeksit nousivat.

10.3.2007 Olen nyt viikon ollut sairaslomalla, joka jatkuu äitiysloman alkuun asti. Ja minua on kehoitettu ottamaan rauhallisesti... Vaikeaa vaikeaa...

Eipä tässä ole tapahtunut juuri kummempaa, kuin tytöistä juoksevat ne, joiden ei juuri nyt tarvitsisi juosta. Toivon mukaan tämä joukkojuoksu tarttuisi viimeiseenkin juoksemattomaan. Tuntuu siltä, että Annilla on Suomen "seuratuin takapuoli". Olen positiivisesti yllättynyt pentukyselyiden määrästä. Tuntuu siltä, kuin olisi vientiä turbocockerin pennuilla.

Ajattelin tänään, että minulla on ollut onni saada aktiivisia ja mukavia kasvatinomistajia. Disney-pentueesta kaikki koirat on lonkkakuvattu, urokset on myös silmätarkastettu. Kolme koirista ovat olleet näyttelyssä ja yksi on suorittanut taipumuskokeen hyväksytysti. Mahtavaa!
Satuolennoistakin osa on kunnostautunut. Kiitos siitä! Kelttipentueen koirat ovat vielä niin pieniä, että niistä ei voikaan olla tietoa vielä. Aika näyttää!

6.3.2007 Hyviä uutisia Imatralta: L. Basil eli Osku on saanut virallisen lonkkalausunnon A/A. Hienoa! Toivomme myös nopeaa toipumista Niinalle. Olette ajatuksissamme.

3.3.2007 Valkealan näyttely on nyt takana päin. L. Biancalle EH. Enää on Helenan esittämistaidoista kiinni paremmat tulokset. No, jostakin se on aloitettava. Nikki on kuitenkin sievä narttu, jota on ilo esittää sen iloisen luonteen ja jatkuvan hännän heiluttamisen takia. L. Bambille H epävarman luonteen takia. Tuomari oli tänään todella pelottava Bambin mielestä. Sääli sinällään, koska koira on sievä. Toivon mukaan se reipastuu vielä, osan (vaan ei kaikkea) voi varmaan laittaa murrosiän piikkiin.

Terveisiä L. Cailinilta aka Bellalta. Bellalla menee lujaa ja vauhdikkaasti. Keväällä alkaakin TOKO:n alkeiskurssi. Pentukurssilla se on ollutkin jo. Kirsillä on haastetta, kun hän kanavoi varsin kirjavavaikutteisen vilkauden paikallaanoloharjoituksiin... Varmasti hauskaa katsottavaa. Bellan veli Kalle eli L. Cailean oli syksyllä kurssinsa paras pentukurssilla. Fiksu poika!

Olen alkanut suunnittelemaan Kelteille pentutreffejä yksivuotispäivien kunniaksi. Taippariharjoittelua, jäljenhaistelua ja makkaransyöntikisaa... Hieman tuottaa päänvaivaa tuo tuokokuussa tapahtuva perheenlisäys... mitenhän sitä ihminen jaksaa? Pidetään peukkuja, että lapsi on helppo.

Olen lapsellisen rakastunut taulukoihin ja niiden tekemiseen. Olenkin saannut aikaiseksi taulukot sekä omista koirista, että kasvateista. Olen pitkän aikaa ihaillut vastaavaa käytäntöä noutajakasvattajilla, ja nyt pistin itse touhuten. Kurkkaapa:

Kasvatit

Omat koirat

7.2.2007 Terveisiä Imatralta ja hyvä siellaisia: L. Basil eli Osku on lonkkakuvattu ja silmätutkittu. Kuvat lähtivät A/B:nä Kennelliittoon ja silmät olivat puhtaat. Nyt on kaikki Disney-pentueen koirat kuvattu ja tulos on helpottava. Kaikki ovat terveitä! Ilmeisesti pentujen isän Travis Vital Sparkin geenit (indeksi 102) vastustavat hyvin Susun dysplasiageenejä. Tosin myös Susun emolla on näyttäisi olevan indeksien (102) kautta hyvät geenit. Toisin kuin isän puolella (indeksi 83). Kiitos Nina ja Antti panoksestanne!

Osku kuulemma suuntaa keväällä ja kesällä näyttelyihin. Onnea koitokseen. Alla Oskun seisotuskuva viime kesän pentutreffeiltä.

niinaseisottaa.jpg
Osku eli L. Basil

28.1.2007 Olimme pitkästä aikaa näyttelyssä Turun KV:ssä. Nikki ja Bella olivat tällä kertaa mukana. Tuloksena Nikillä NUO EH/3 (Nikillä ei ollut tällä kertaa oikein drivea hommassa) ja Bellalla PEK 2. Eeva Rautala kirjoitutti juuri sellaiset arvostelut, kun olettaa saatoikin:

Nikki (L. Bianca): Voimakasrakenteinen, hyväntyyppinen narttu, feminiininen pää, hyvä ilme, pitkä kaula, voimakas rintakehä ja luusto, hyvät takakulmaukset, hieman niukat edestä, saisi liikkua ryhdikkäämmin ja pidemmällä askeleella, kaipaa vielä harjoitusta, luonne ok.

Bella (L. Cailin). Hyväntyyppinen, vielä kovin kehittymätön narttu. Pään ja rungon tulee voimistua. Toivoisin paremmat kulmaukset, vahvemman luuston ja hieman vähemmän valkoista rinnassa. Miellyttävä luonne, liikkuu melko hyvin ja ryhdikkäästi, kaipaa vielä harjoitusta.

Bella on kovasti saman oloinen kuin äitinsä pentuna. Eli kehittyy kovin hitaasti. Jäämme odottelemaan aikuistumista. Alla on kuva Bellasta.

Terveisiä myös L. Connorilta eli Danilta. Hyvin tuntuu menevän ja puuhaa riittävän.bellaturussa.jpg
Bella Turussa

25.1. Ihania uutisia, ainakin huolestuneen omistajan näkökulmasta nähtynä. Susulta leikattiin viikko sitten kolme kasvainta vasemman lonkan päältä. Kasvaimet lähetettiin patologille ja alkoi pelontäyteinen odotus. Mitä jos se onkin syöpää? Onneksi vastaus tuli jo viikon päästä. Ovat hyvänlaatuisia ja eivät leviä! Ja se on todennäköisesti itse aiheuttanut ne kirputtamalla samaa kohtaa. Hetken aikaa pelotti, että meneekö toinen koira jo nuorena syöpään, mutta ei onneksi. Saamme toivottavasti pitää iloisen laulavan lintukoiramme vielä pitkään.

16.1 Vuosi on alkanut rauhallisesti. Nuorison kanssa on tarkoitus käydä keväällä näyttelyissä sen verran, kun tuo kasvava maha antaa periksi. Susu saa nyt ainakin toistaiseksi olla tauolla kaikenlaisista tohinoista ja keskittyä "isin" kanssa puuhasteluun. Annille odotamme kovasti juoksua. Käyköhän tässä niin kuin äidilleni? Pienet pennut ja vastasyntynyt vauva yhtä aikaa? Olisi ainakin perinteikästä. Tulee olemaan vaikeaa, kun on tottunut juoksemaan ympäri maata kaikenlaisissa "kissanristiäisissä", rauhoittua tiiviimpään kotielämään.

Suunnitelmiin kuuluu kuitenkin ainakin luonnetestata Disney-tyttäret Nikki ja Bambi, kun ne täyttävät 2 vuotta. Bambille olisi tarkoitus saada ERI näyttelyistä ja suorittaa taipparit. Nikki toivon mukaan yrittää vesityötä kesällä. Bellalle tehdään terveystutkimukset ja toivon mukaan päästään näyttelyihin virallisiin luokkiin ja taipparit kenties ja Haastaja. Tarkulle on tarkoitus saada syksyllä pari koetta.

Enter supporting content here