Kasvatussuunnitelmia
Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

Käyttölinjaiselle cockerspanielille

krkl2008nellijasonja051.jpg
L. Dinodas

Tarkoitus on kasvattaa suomalaista working-populaatiota mahdollisimman laadukkaasti tuonneilla ja harkituilla astutuksilla. Tähän pyritään seuraamalla rodun kotimaan tilannetta mahdollisimman tarkasti ja pyrkimällä yhteistyöhön muiden kasvattajien kanssa.

Käyttöominaisuuksissa pyritään ylläpitämään rodun kotimaan korkeaa tasoa.

Pyrimme seuraamaan terveystilannetta tarkkaan, sillä näistä on varsin vähän tutkittua tietoa. Tulemme itse testaamaan koiramme myös FN:ää ja PRA:ta silmällä pitäen. Lonkkatilanne on haastellinen, koska englantilaiset eivät juurikaan kuvaa koiriaan. Ruotsissa tutkituista koirista n. 30% on C tai huonompi, mutta sikäläinenkin populaatio on 600 yksilön luokkaa, joten lukujen paikkaansa pitävyys on heikko.

Rakenne pyritään pitämään mahdollsimman toimivana ja terveenä. Mutta silmien muoto ja korvakarvojen pituus ei ole merkityksellistä näillä. Tyypillisin rakenteellinen ongelma näyttäisi olevan käyrät etujalat ja taipuisat ranteet. Koko ei saisi olla liian suuri ja raskas, muuten cockerimainen leima häviää.

Temperamentissa ja luonteessa pyritään avoimeen, iloiseen ja rohkeaan koiraan, jonka hermorakenne on kunnossa ja pää kestää kouluttamista. Pyrimme myös säilyttämään luonteen cockerimaisen iloisuuden. Ja pyrimme myös hiljaiseen koiraan.

Näyttelylinjaiselle cockerspanielille

daniseisoo2.jpg
L. Connor

Ei suunnitelmia näyttelylinjaisille.