Uutisia

Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

Vuonna 2006

tarkkujafasaani1.jpg
Tarkku

19.12.2006 Aika summata vuotta. Menikö se niin kuin pitikin?

Nanalla silmät todettiin J1 eli siis terveiksi ja se päästiin astuttamaan. Pentuja se sai 6, joista yksi syntyi kuolleena. Pennut olivat vahvat ja emo hoiti niitä esimerkillisesti. Tähän mennessä pennut vaikuttavat mukavilta pakkauksilta. Veikkaa, että narttu jää pieneksi, mutta se ei liene kovin vakava asia. Onnea pentujen perheille.

Susulla saldo tälle vuodelle oli yksi SERT Lappeenrannasta. Näyttelyitä sille tuli kaiketin 6 kpl. Lisäksi se luonnetestattiin tuloksella -12 pistettä. Tulos oli shokki, mutta siitä on toivuttu. Samalla se siirtyi täysin minun omistukseeni. Kävimme vesityössä ja saimme 2 pistettä ja yhdessä fasaanikokeessa, joka keskeytettiin tottelemattomuuteen (kieltäytyi noutamasta). Susun pennuista kolme kävi näyttelyssä. Nikkin paras oli ERI/1, Oskulla ERI/2 ja Bambilla EH. Nikki suoritti myös taipparit hyväksytysti ja oli samalla kokeen paras koira. Nikki ja Bambi testattiin Optigen-testillä ja tuloksena oli Carrier (PRA). Nikki kuvattiin A-lonkkaiseksi indeksillä 96. Bambi kuvattiin B-lonkkaiseksi indeksillä 86 ja Väinö kuvattin A/B-lonkkaiseksi indeksillä 92. Väinö sai myös terveen paperit silmistään. Paljon siis tapahtui Disney-pentueelle. Kiitos osallistumisesta kaikille. Hienoa!

Tarkku käytettiin vesityössä tuloksella 3 pistettä. Syksyn metsästyskokeissa se sai kaksi tulosta: AV03 81 pistettä ja AVO2 93 pistettä. Kahdessa kokeessa sille ei pudotettu riistaa, joten tulokset olivat nollia. Sellaisia ne kokeet välillä ovat. Tuomareiden mielestä se on tehokas metsästyscockeri, jolla tulee tulosta. Noudon suoraviivaisuus vaatii vielä töitä.

Anni on kovasti puuhastellut kaikenlaista ja ollut innokkana mukana metsästyskuvioissa. Se on aina innokkaana eurolla mukana joka keräyksessä. Toivoisin kovasti Annista itselleni narttupentua, jotta saisin kotiin kisakoiran.

Syksy on mennyt uuteen asiaan totuttelussa: Ensi keväänä meidän perheeseen syntyy kaksijalkainen "pentu". On sitten Annilla hommaa leikkipuiston tätinä ollessa.

10.11.2006 L. Bernard eli Väinö on saannut virallisen lonkkalausunnon: A-B. Kiitos Laura panoksestasi! Hieno homma! Susun pennuista on nyt kuvattu 3/4 ja kaikki ovat terveitä. Jännästi tämä on mennyt, kun ottaa huomioon, että emällä on D-lonkat.

29.10.2006 Olimme eilen Tarkun (Meryl Sweet Kelly) kanssa Elimäellä fasaanikokeissa. Tuloksena oli vahva AVO2 tulos 93 pisteellä ollen myös kokeen paras koira. Pieni tumpelointi noudossa taisi viedä meiltä ykköstuloksen. Lue arvostelu pisteineen Tarkun tulossivulta, joka löytyy sen oman sivun kohdalta.

Tänään on ollut mahtavan kaunis päivä ja käytinkin sen hyväkseni treenatakseni tyttärien kanssa. Tarkun ja Susun kanssa otettiin noutoja linnulla ja damilla. Nana oli tyytyväinen pelkään daminoutoon (vaikka tiedän, että se on kovin innoissaan linnun noutamisesta, ehkä jopa liikaakin). Sainpahan muutaman kivan kuvankin, vaikka kamera on kyllä surkea... Kuvia tyttöjen albumeissa.

Anni on ollut Ninalla 3 viikkoa. Alan olla kohta sairas ikävästä. Kotona on niin rauhallista ja tylsää, kun pieni pyörremyrsky on poissa kotoa. On se vaan ihana.

26.10.2006 Väinön lonkat lähtivät Kennelliittoon C:nä. Pidetään peukkuja, että paranevat siellä.

Kuvia pentutreffeistä alla olevassa linkissä. Siellä on tosin vasta omalla koneellani olleita kuvia. Lisään niitä, kun pääsen Juhan koneeseen käsiksi.

Kelttitreffit

24.10 Voimakkaan pahoinvoinnin takia nämä sivut ovat olleet päivittämättä pitkään, mikä ei lainkaan ole minulle tyypillistä. No toivonmukaan tämä helpottaa pian ja saan päivitettyä myös nuo kuvat meidän mukavista pentutreffeistä ja Bellasta uudet kuvat myös.

Viikonloppuna olimme Susun (Margate Bethany Mae), (L.) Bambin ja Nikkin (L. Bianca) Spanieliliiton päänäyttelyssä. Kaikille EH ja Susu sijoittui 3:neksi luokassaan. Mukavat arvostelut sai jokainen.

Viime viikolla L.Bernard eli Väinö on silmätarkastettu terveeksi ja huomenna (25.10) Väiski myös lonkkakuvataan. Kiitos Laura! Ihanaa, kun aktiivisia kasvatinomistajia. Ja peukkuja kuvauksiin.

8.10 Tänään oli Keltti-pentueen treffit meillä. Rokoteltiin pikkusia ja annettiin niiden leikkiä keskenään. Sinerkarin Sari tuli pitämään pentutottista pennuille. Opeteltiin luoksetuloa, istumista, maahanmenoa ja oikea-aikaista palkitsemista. Reippaita pieniä riivöitä, jotka selvisivät alkujännityksestä nopeasti ja olivat todella sosiaalisia. Jännästi pentutestin tulokset pitävät mielestäni vieläkin paikkansa. Bella, joka on sijoitettuna, vaikuttaa todelliselta vauhtibeibeltä. Pieni se on, mutta selkeästi pippurinen. Remu vaikuttaa edelleen samallaiselta wagabond-mieheltä, jollainen se oli ihan pikkupentuna. Kalle selkeästi on reipas, vauhdikas ja kontaktinhakuinen. Aksu on suorastaan syliintunkeva pikkumies. Dani taas reipas riiviö, joka jaksoi juosta sisarensa perässä. Olen todella onnellinen, että pennut olivat reippaita, sosiaalisia ja rohkeita. Tästä on hyvä jatkaa! Päivitän kuvia myöhemmin.

Tarkun kanssa oltiin eilen Elimäellä metsästyskokeissa ja tulos oli AVO- 62 pistettä. Me ei saatu pudotettua sille riistaa. Koira haki hyvin ja ajoi fasaanin lentoon, mutta se lensi niin, ettei sitä voinnut pudottaa. Se oli toinen 0 tai - putkeen ilman saalista. Kannattaisi varmaan itse ottaa se ase mukaan ja ennen sitä varmistua, että osuu johonkin. Tuomarin kommentti lämmitti kuitenkin mieltä: Kokonaisvaikutukseltaan tehokas cockeri, jolta tänään puuttui vain riista.

Olen saannut kuvan L. Bernardista eli Väinöstä. Reipas mies metsässä!

28.9.2006 Olimme viime viikonloppuna Haastajassa Bambin ja Nikkin kanssa. Harmittavaisesti Nikki jäi finaalista jouduttuaan tosi kovaan ryhmään (5 koirasta 3 finaaliin). No onneksi harjoittelu kylmän fasaanin kanssa ei koskaan ole pahasta. Nikissä on mielestäni ainesta. Bambi ei lähtenyt hakemaan kunnolla, koska se oli ensimmäistä kertaa sitten pentuajan minun kanssani metsässä. Vesinouto onnistui todella kivasti, neidon ollessa hyvin nouto- ja uintihaluinen.

22.9.2006 Olemme saanneet postia Salla Mäenpäältä ja Waldolta (Ladysplit's Aragornilta). Heillä menee hyvin ja Waldo on oikein mukava vesseli. Oikein kasvattajan onni on kuulla: "Waldo on ehdottomasti oma "mukulani" ja muutenkin koko perheen silmäterä. Reipas, koominen tättähäärä olisi ehkä paras kuvailu mitä Waldosta voi keksiä. Itselleni Waldo on ollut parasta mitä tähän asti minulle on tapahtunut ja olenkin nauttinut sen väsymättömästä energiasta täysin siemauksin." Ihana asia.

12.9.2006 Kyllä maalla on mukavaa. Vihdoinkin kahden viikon nettikatkon jälkeen meillä toimii internet ja pääsen päivittelemään tuloksia yms.

Bambin ja Nikkin lonkkatulokset tulivat. Mukava yllätys tapahtui Nikkin kohdalla: A-lonkat. Bambin lonkat taas olivat B:t. Mahtava uutinen! Pelkäsin niin kovaa, että D-lonkaisen äidin, jonka oma indeksi on hiukan päälle 70 jälkeläiset osoittautuvat yhtä heikoiksi lonkkien osalta. Tämä tulee keväällä vaikuttamaan Susunkin indekseihin. Toivon mukaan Väinöllä ja Oskulla lonkat ovat yhtä hienot!

Olimme Tarkun ja Susun kanssa metsästyskokeissa Laitilassa. Susu sai AVO- kieltäydyttyään noutamasta lämmintä lintua. Kylmällä riistalla sillä taas se toimii jo. Ajatelkaa se on kuitenkin se koira, jolla ei juurikaan ole luontaista noutoviettiä. Tarkulle saimme AVO3 tuloksen 81 pisteellä. Pitkä peräänmeno teeriparvelle rokotti rankasti meiltä pisteitä. Tarkkaavaisutta, Ulla, koiran ohjaamiseen.

28.8.2006 Tyttöjen (L. Bianca ja L. Bambi) Optigen-tulokset tulivat. Molemmat ovat Carriereja eli kantavat PRA:ta, mutta eivät tule itse siihen sairastumaan. On oikeastaan aika yllätyksetön tulos.

21.8 Lauantaina olimme Susun ja Nikkin kanssa näyttelyssä Kouvolassa. Susu oli PN 2 ja sai VARA-SERTin. Harmittavasti MVA:n titteli jäi saavuttamatta tällä kertaa. Voittanut koira osoitti, että tuomari ymmärtää hyvärakenteisen koiran päälle, vaikka sillä ei niin runsaasti turkkia olekaan. Nikki sai ERI:n ja voitti luokkansa.

Lauantaina vedimme jokaiselle koiralle jäljet ja jäljestimme ne sunnuntaina. Kyllä koirilla oli hauskaa. Loistava viikonloppu kaiken kaikkiaan. Ehdimme paljon koirien kanssa.

Valitettavasti meillä jäi sorsastuksen aloitus väliin Juhan matkan takia... Otetaan se takaisin mahd. pian.

16.8.2006 Bambi ja Nikki olivat tänään lonkkakuvissa. Bambin kuvat lähtivät B:nä ja Nikkin C:nä Kennelliittoon. Jännitti niin kovasti kuvauttaa ne. Toivonmukaan tulokset pysyvät samana.

nikkinlonkat.jpg
Nikkin lonkat

bambinlonkat.jpg
Bambin lonkat

13.8.2006 Kalle (L. Cailean) muutti Riihimäelle Poutiaisen perheeseen isännän metsästyskaveriksi ja muun perheen iloksi. Onnea uuteen kotiin ja toivottavasti piiput ovat kuumina tulevina syksyinä.

Ihanaa huomata, että kerran cockeri aina cockeri! Kolme pentua Nanan pentueesta meni perheisiin, joissa on ollut tai on cockeri. Mahtavaa!

12.8.2006 Osku (L. Basil) on ollut kyyhkysjahdissa. Olipas pojalla jännää (kurkkaa kuvat):

Osku kyyhkysjahdissa

Osku ja kyyhkynen

Osku oli myös Imatran näyttelyssä ja sai ERI:n ja sijoittui toiseksi luokassaan! Hienoa!

Oskun arvostelu

9.8.2006 Connor lähti tänään hauskuuttamaan Björsin perhettä Espooseen. Onnea uuteen kotiin!

8.8.2006 Annilla on vihdoinkin juoksu! Sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Se ehti nimittäin melkein täyttää kaksi ennen ensimmäisiään. Seuraavasta juoksusta se sitten astutetaan sopivalla uroksella. Eli toivonmukaan meillä on turbocockerin pentuja ensi keväänä tai kesänä. Lisää aiheesta myöhemmin.

6.8.2006 Cailin lähti uuteen kotiinsa Espooseen. Onnea uudelle koiralle ja toivottavasti meillä on hedelmällinen sijoitussuhde! Cailinista kuullaan vielä...

parhaat.jpg
Helena ja Nikki

5.8.2006 Aivan mielettömän onnistunut päivä! Nikki (Ladysplit's Bianca) palkittiin taipumuskokeessa parhaana koirana kapt. Edmund Natusen muistopalkinnolla! Hienoa Helena ja Nikki. Olen ylpeä teistä!

Me olimme Tarkun ja Susun kanssa suorittamassa SPME vesityötä ja saimme Tarkulle täydet kolme pistettä! Sitkeä uimari ja jaksaa työskennellä ja on ohjattavissa. Ja luovutus tapahtui suoraan käteen ilman mitään suurempaa numeroa. Meillä kun on ollut Tarkun kanssa luovutusongelmia minun dominoivuudesta johtuen. Kiitos Sari, kun kävit katsomassa meidän treenejä ja kertomassa, että missä onkaan vika. Oma Susulinikin kävi hakemassa tarvittavat kaksi pistettä, jotta päästään syksyllä kokeisiin.

Mahtavaa: tavoitteet täyttyivät ja vähän ylikin!

31.7.2006 Eilen lähti Conan eli Remu uuteen kotiin Kirkkonummelle Rasmus-cockerin seuraksi. Tänään lähti Conall Nokialle Mankisen perheen nuorimmaiseksi. Onnea uusiin koteihin! Kyllä on tyhjää!

Koditta ovat vielä urokset Cailean, Connor ja narttu Cailin (sijoitukseen).

loydatkoylimaaraisen.jpg
Katja ja Bambi, Helena ja Nikki, Ulla ja Susu ja Niina ja Osku (etsi kuvasta sukuun kuulumattomat)

29.7.2006 Meillä oli Disney-pentueen treffit, jotka onnistuivat ihan yli odotusten. Paikalla olivat L. Basil eli Osku, L. Bambi eli Bambi ja L. Bianca eli Nikki. Aamupäivästä tehtiin taippariharjoituksia, ja jokainen onnistui mielestäni hyvin. Kaikki hakivat maastosta, eivät pelänneet laukauksia, jäljestivät ja pääsivät pupulle eivätkä pelänneet sitä. Ja kaikki uivat erinomaisesti ja noutivat pukin. Iltapäivällä oli vuorossa Sari Sinerkari ja MEJÄ-jutut. Jokaiselle tehtiin lyhyt jälki ja käytiin teoriassa läpi mitä se tarkoittaa. Lopuksi katsoimme hieman näyttelyesittämistä. Teinit saivat myös leikkiä pentujen kanssa. Jokainen Susun pennuista on oikein suloinen, mutta hieman liikaa niissä on mielestäni pehmeyttä, joka tulee äidiltä. Sen sijaan olen mielissäni niiden toimivuudesta maastossa. Upeaa!

Antin ottamia kuvia treffeiltä

25.7.2006 Tänään on pennut pentutestattu eli niille on tehty pentujen luonnetesti. Kaikki pärjäsivät kivasti testissä, ollen jokainen hyviä harrastuskoiran alkuja. Varsinkin Cailean (uros) osoitti erinomaista rohkeutta, toimintakykyä, taistelunhalua, palautumiskykyä ja kontaktia. Conall taas sai pienimmät pisteet, mutta nekin osoittivat sen olevan hyvää harrastuskoira- ja lenkkikaveriainesta. Muut pennut asettuivat näiden kahden väliin.

Otimme Sarin kanssa noutoja minun koirien kanssa ja selkisi mistä kiikastaa: oikea-aikaisesta palkitsemisesta! Kuinka kehutaan oikeassa paikassa ja kuinka ollaan muuten hiljaa. Jokainen niistä osaa noutaa, ja varmuutta saan siihen ottamalla uudelleen naksun käyttöön. Onneksi ne ovat jokainen ehdollistuneet naksulle.

Tarkun kanssa käytiin etsimässä läheinen lampi (naapurin lampea ei saa käyttää). Se osoittautui erittäin käyttökelpoiseksi harjoituspaikaksi myös hakua ajatellen. Tein kolme noutoa linnulla ja jokainen tuli takaisin. Toivon mukaan kaikki menee hyvin vesityötä ajatellen.

cailinkatsoo.jpg
Cailin haluaa kodin

23.7.2006 Pennut ovat käyneet eläinlääkärintarkastuksessa ja ovat kaikki pirteitä ja terveitä. Conanilla on toinen kives vielä hiukan matkalla oikeaan osoitteeseen, mutta kyllä se sieltä vielä asettuu paikalleen. Jännitys tiivistyy: tiistaina ne pentutestataan. Minkälaisia "päpylöitä" ne oikein ovatkaan?

17.7.2006 Johan ollaan aktivoiduttu taas. Susu ja Tarkku on ilmoitettu sekä vesityöhön, että Laitilaan ja Elimäelle fasaanikokeisiin. Toivon todella, ettei juoksut pilaa koko ensi syksyä, koska vesityöpisteet on saatava. Joskus heikkona hetkenä ajattelee, että pitäisikö hommata uros kisakoiraksi? No, onneksi tuo perheenpää rajoittaa tuota koiramäärää, niin ei tule innoissaan hankittua kaikenlaista.

Olen myös ilmoittanut Niksun taippareihin. Vaikuttaa toistaiseksi tosi hyvältä. On innokas noutaja ja uimari ja haku on yhtä vauhdikasta kuin äidillään (onneksi tuota miellyttämisenhalua on enemmän). Katsotaan, kuinka laahausjälki menee harjoituksissa.

Niksu ja Bambi ovat myös menossa Haastajaan. Täytyyhän siellä käydä joka vuosi!

Ja Susu ja Niksu on nyt ilmoitettu myös Kouvolan näyttelyyn. Näyttelyssä tulee käytyä todella harvoin, valitettavasti. Mutta työ haittaa harrastamista ja metsästys on kaikista lähinnä sydäntä.

Pennut kasvavat kovasti ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Pentue on erittäin tasalaatuinen ja kompaktin oloisia. Ovat vilkkaita ja erittäin noutoviettisiä pentuja. Jännä nähdä miten tuo pentutesti saa niistä ulos.

1-2.7.2006 Olimme Pyhännällä kouluttautumassa metsästyksen saloihin Tuomo Kotasaaren johdolla. Oli äärettömän mielenkiintoista! Mutta oli myös jännä "nähdä" ne omat maneerit, mihin aina palaa, kun kukaan ei valvo treenaamista. Koirat osaavat ja toimivat, mutta itsellä on vielä kasvun paikka koiran kouluttamisessa.

Nyt on uusia korkealentoisia suunnitelmia ensi vuoden koulutukselle. Toivonmukaan kaikki menee niin kuin suunnitellaan! Perästä kuuluu!

tarkkunoutaa12.jpg
Tarkku luovuttaa

8-11.6 Erämessut, joilla oltiin edustamassa Susun, Tarkun ja Annin kanssa. Olimme Tarkun kanssa mukana myös esityksessä.

6.6.2006 Nanan ja Sulon pennut eli NaSut ovat syntyneet. 4+1 mustaa, joilla on jonkin verran valkoista.

4.6.2006 Kävimme Susun, Bambi ja Nikkin kanssa Kellokosken erikoisnäyttelyssä kääntymässä. Susu ja Nikki saivat EH:n ja Bambi H:n. Kiitos Helenalle ja Katjalle, että esittävät koiransa itse. Siitä se alkaa. Hieno homma.

26.5.2005 Eilen olimme Susun ja Tarkun kanssa luonnestestissä. Oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja opettava päivä. Aion jatkossa testata kaikki koirani (paitsi Annia ja sen häntää...) ja suosittelen kasvatinomistajianikin testaamaan koiransa. Aivan uskomattoman informatiivista nähdä, miten koira reagoi todellisessa stressitilanteessa. Ja siellä saattaa todella tulla koirasta esiin sellaista, mitä ei ollut siinä kuvitellut olevankaan.

16.4.2006 Susu sai lauantaina toisen sertinsä Lappeenrannan kansainvälisestä näyttelystä. Tuomarina oli John S. Rowles Australiasta.

Susun arvostelut

8.4.2006 Susu oli eilen Marttilassa näyttelyssä ja sai ERI 2. Olimme tänään lähes koko perhe näyttelyssä. Sekä äiti että tyttäret. Susu sai ERI:n. Tuomarin mielestä Susu oli liian iso. Bambi voitti pentuluokan ja Nikki tuli toiseksi. Arvostelut ovat niiden sivuilla.

6.4.2006 Nana astutettu Leading-Light Banga-Boomerangilla eli Sulolla. Lisää pennut sivulla.

29.3.2006 Olemme ostaneet talon Hyvinkäältä! Juhannukseen mennessä pitäisi muuton olla selvä. Vihdoin saadaan koirille kunnon piha ja riittävästi tilaa. Ja naapurit eivät asu ihan aidan toisella puolella!

16.3.2006 Optigen-tuloksia:
Susu (Margate Bethany Mae) Carrier
Anni (Whaupley Anniken) Normal/Clear

26.2.2006 Susun tyttäret Bambi ja Nikki ovat tehneet näyttelydebyttinsä. Sijoitusta ei tullut, mutta viis siitä. Niiden arvostelut ovat luettavissa niiden sivuilta. Olen tyytyväinen kummankin arvosteluun. Ja Nikkin kanssa oli niin kivaa kehässä, kyllä cockerin pennut pistävät väkisinkin hymyilyttämään.

10.1.2006 Tervetuloa Suomeen Stawaskogens Axa! Piipahdin tänään Ruotsissa hakemassa suloisen golden-värisen working cockerinartun. Axa on tosi mahtava pakkaus ja onnea se uuteen kotiin.

Kuva Axasta

9.1.2006 Trimmasin Nikkin tänään ja kaiken karvan alta löytyi ihan sievä cockerineito. Lisäsin pari kuvaa Nikkistä sen sivuille. Se on oikein söpöläinen!

6.1.2006 Bambi on ollut meillä hoidossa pari päivää, ja on osoittanut olevansa juuri niin hurmaava kuin aito susulainen voi olla. Olemme aivan myytyjä. Uusia kuvia Bambin sivulla.

Tara sijoittui Vuoden Metsästyscockeri 2005-kisassa toiseksi!

Vuonna 2005

26.12 Tyttöjen kanssa fasaanitarhalla. Susu on erittäin hyvä löytämään ja ylösajamaan lintuja ja se myös löytää sen ammutun riistan hyvin. Kunpa se vielä kehittyisi noutamisessa siihen suuntaan kun haluan. Silloin voisi sanoa täydestä sydämestä, että se on hyvä metsästyskoira. Tarkun nouto alkaa sujumaan lämpimällä riistalla ihan hyvin. Kokemuksen karttuessa se varmasti paranee vielä. Anni oli mukana haistelmassa tuulia ja lintuja. Sillä on mielestäni erittäin näppärä hakukuvio. Nana oli mukana tukijoukkoina ja nautti, kun se vihdoin lopuksi pääsi piehtaroimaan lumihangessa.

6.12.2005 Tänään, Itsenäisyyspäivänä, olivat Susun kaikki neljä pentua meillä pentutreffeillä. Kaikki olivat kasvaneet kovasti ja olivat reippaita pikkucockereita. Omistajat tuntuivat olevan tyytyväisiä pentuihinsa. Itsekin olin erittäin tyytyväinen, mutta nartut saisivat kyllä olla hiljaisempia... Toisaalta eivät kai Susun pennut voikkaan olla aivan hipihiljaisia. Lisäksi toisella urospennulla vuotaa silmät. Toivottavasti siihen löytyy ratkaisu.

26.11.2005 Cockerspanielit ry järjesti harjoituskokeet Elimäellä. Osallistuimme Susun ja Annin kanssa ja olen tyytyväinen koirien suorituksiin (erityisesti Annin). Kumpikin hakee hyvin ja löytää riistan hyvin, sekä ajavat linnut vauhdikkaasti lentoon. Tästä on hyvä jatkaa kummankin kanssa ja hioa riistan noutamista.

18.11.2005 Annilla on A-lonkat, mikä on ihanan vapauttavaa ja toisaalta haastavaa, koska nyt voi kenties alkaa suunnitella working cockerin pentuja reilun vuoden päähän.

2.11.2005 Annin lonkat on nyt kuvattu ja hyvältä näyttää. Nyt vain odottelemme Kennelliiton virallista lausuntoa. Huh huh, kylläpäs jännitti.

23.10.2005 Taralle AVO 3 ja 79 pistettä ja Susulle AVO 0 ja 71 pistettä metsästyskokeista. Susulle juoksija oli liikaa ja se ei suostunut noutamaan sitä. Lue kritiikit koirien omilta sivuilta.

15.10. Onnistuntut viikonloppu on takana. Olimme Ähtärissä koirien kanssa Haastajassa, joka on nuortenkoirien katselmus. Päivä oli tuulinen ja sateinen. Tara sijoittui hienon työn jälkeen kolmanneksi ja Tarkun veli Joku vei koko potin. Anni meni hyvin, mutta ei päässyt finaaliin

11.10 Bambillekin löytyi mukava. Toivottavasti teillä menee hienosti tulevaisuudessa.

8.10.2005 Olimme Taran kanssa Elimäellä kauden ensimmäisissä fasaanikokeissamme. Tulos oli AVO0 68 pistettä. Suoritus oli muuten ihan hyvä, mutta nouto jäi pari metriä vajaaksi. Syy lienee minun. Innostuin niin kovasti, kun koira tuli kohden lintu suussaan...

29.9.2005 Kolme pentua ovat lähteneet omiin koteihinsa. Toivotamme niille onnea ja paljon rakkautta uusissa kodeissan.

19.9 Tulimme eilen kotiin jahtireissulta Taivalkoskelta ja Hossasta. Rankka, mutta mukava reissu. Tara oli aloituksesta lähtien mukana ja sille saatiin ammuttua useampi lintu. Annille saatiin yksi ylös ajo riekolle, jota ei ammuttu, koska keskityin niin nuoren koiran pysäyttämiseen.

3.9.2005 Tara oli ensimmäisissä kokeissaan (SPVE). Tuloksena oli AVO- 43 pistettä. Tällä kertaa ei löytynyt riistaa lainkaan. Se mihin olemme erittäin tyytyväisiä Ninan kanssa on tottelevaisuus ja yhteistyö: 4 pistettä viidestä. Hieno tyttö.

2.9.2005 Mikä pettymys: Susun lonkkalausunto saapui: D. No tästä on jatketava. Ei auta "itku markkinoilla". Onni onnettomuudessa on se, että Susun pentujen isä on erittäin tervelonkkaista sukua lonkkaindeksin ollessa 101.

27.8.2005 Odotamme edelleenkin Susun lopullista lonkkalausuntoa. Toivottavasti se tulee pian.

21.8.2005 Pennut voivat hyvin ja kasvavat vauhdilla. Kaikilla on silmät auki ja alkavat horjuen seistä jaloillaan. Ja kaikki ovat syöneet jauhelihaa ensimmäisen kerran eilen.

8.8 Susun pennut syntyivät 5.8. Valitettavasti kaksi punaista poikaa ovat kuolleet. Toivotaan, että loput selviävät. Ainakin jokaisella on paino noussut. Peukut ylös!

31.7.2005 Olimme Spanieliliiton leirillä Laitilassa Nanan, Taran ja Annin kanssa. Leiri oli täynnä aktiviteettia ja muuta mukavaa mm. naksutinkoulutusta, koiratanssia, metsästykseen liittyvää asiaa etc. Tarkku suoritti myös taipumuskokeen hyväksytysti.

Taran tulossivu

23.7.2005 Susu on jo todella leveä. Siitä on tullut erityisen hellyydenkipeä. Lisäksi se rakastaa sitä, että se saa noutaa meidän pihalla. Sillä on kaksi viikkoa aikaa synnytykseen ja siitä on edelleenkin hauskaa hakea damia ja kanin nahkaa. Se on todellakin kuukaudessa edistynyt huimasti, jos ottaa huomioon, että se ei talvella vielä noutanut lainkaan. Anni on vihdoin tajunnut, että voisi olla palkitsevampaa tuoda se dami heitäjälle, kun lähteä sen kanssa viipottamaan pitkin mantuja. Se olisi varmastikin noutanut joa aikaisemminkin kunnolla, mikäli minä en stressaisi niin kovaa. Olen vihdoinkin oppinut rentoutumaan noutoharjoituksissa, joten se varmaan menee hienosti jatkossa. Annin ja Tarkun kanssa olemme harjoitelleet vesinoutoa. Sisarrukset ovat hyvin erilaisia. Anni menee veteen niin, että molskahtaa ja napaa esineen suuhunsa reippaasti. Tarkku menee hitaammin ja ui rauhallisemmin ja ottaa riistapukista hellästi kiinni.

18.6.2005 Olimme käyttölinjaistemme kanssa Ruotsissa metsästyskoulutuksessa. Koulutuksen piti Andrew Robinson. Se oli erinomainen koulutus ja saimmekin monta hyvää ideaa. Lisäksi näimme monta omien koiriemme sukulaista.

10.6.2005 Susun lonkkat on arvosteltu: C/D. Mikä oli niin suuri pettymys, että me päätimme viedä asian paneelin ratkaistavaksi. Arvio kuitenkin poikkeaa suuresti kuvanneen kokeneen elänlääkärin lausunnosta.

5.6.2005 Susu astutettu Travis Vital Sparkilla Ruotsissa. Kurkkaa pennut-sivulta lisää.

28.5.2005 Susu, Tara ja Anni on tänään todettu silmiltään terveiksi. Annilla oli päivän kirkkaimmat silmät eläinlääkärin mukaan (30 cockeria).

24.5.2005 Susu oli tänään lonkkakuvissa ja eläinlääkärin arvio ola B/C. Katsotaan mitä tulee viralliseksi lausunnoksi.

22.5.2005 Saimme tänään Taran lonkkalausunnon ja tulos oli E/D, niin kuin odotimme.

20-21.5.2005 Olimme Susun, Taran ja Annin kanssa Kiimingissä metsästyskurssilla. Meillä oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen kurssi ja opimme hurjasti. Olen erittäin ylpeä kaikista tytöistä ja erityisesti Tarasta. Se nouti elämänsä ensimmäisen kanin.

14.5.2005 Susu sai tänään Spanieliliiton kakkosnäyttelyssä VARA-SERTin. Toinen SERT vaan antaa odotuttaa itseään. Kiitos Marjutille esittämisestä. Minä ja Anni taas oltiin Oittaalla vetämässä metsätyskoulutusta aloittelijoiden ryhmälle. Oli erittäin kiinnostava päivä.

5.3.2005 Olimme tänään Susun kanssa Valkealan näyttelyssä ja tuloksena oli PN2 ja VARASERT. Tuomari Paavo Mattila antoi myös oikein kauniin arvostelun neidistä.

Tänään olen myös vihdoin saanut osittaiseen julkaisukuntoon suomenkieliset kotisivumme.