Mikä on cockerspanieli?
Home
Photo gallery/Kuvia
kuvia
Links/Linkkejä
Kasvatit
Tietoja käyttölinjan cockereista
Mikä on cockerspanieli?
Cockerspanielilla metsästys
Artikkeleita cockeriin liittyvistä asioista
Tiesitkö tämän cockerspanielista?
FAQ working cockerista
Suomalaisia käyttölinjan cockereita

Ladyplit's arkisto

nanajaanni.jpg
Nana (s) ja Anni (w)

Cockerspanieli on vanhan englantilainen spanielirotu. Se on metsästyskoirarotu, jota pääasiassa käytetään karkoittamaan lintuja ja kanineja. Cockerspanielia voidaan käyttää myös noutavan koirana. Se on pieni koira, jolla on paljon itseluottamusta aina ison rusakon tai fasaanikukon kantamiseen (tai ainakin yrittämiseen). Rotu on jakautunut näyttelylinjoihin ja käyttölinjaaan.

Nykyisin cockeria näkee lähinnä lemmikkinä, mutta on täysin mahdollista löytää niistä hyviä metsästyskoiria.

Kun harkitset cockeria, niin pidä mielessäsi, että se on hyvin aktiivnen rotu, joka kaipaa runsaasti liikuntaa ja tekemistä. Se on erittäin potentiaalinen rotu harrastuskoiraksi oli kyseessä show- tai working-linjainen.

Aito cockeri on suloisen luontoinen, rakastava, miellyttämisenhaluinen, erittäin älykäs, nopeasti oppiva ja iloinen koira.

" The Cocker Spaniel, Springers are Spaniels, but Cockers are all little people, so many different little characters. The Cocker Spaniel as a breed is so unpredictable, a genie, a will o the wisp, difficult to pin down to reality, but such a rewarding little person, just as you are feeling exasperated with some aspect of their work, they will do some remarkable thing that will leave you smiling and shaking your head in amazement!

The Cocker, more than any other Spaniel, has the ability and character to lift your spirits if you are not feeling on cloud nine. Pound for pound they are more tenacious that others, Cockers have great stamina and seem able to work well even in warmer weather.

Lovely companions and great little workers.

-Edward Martin, Sealpin-kennel"

Mikä on working cockeri?

- tietokanta käyttölinjan cockereista

Mikä on showlinjainen cockeri

sulojapupu1.jpg